logo
ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Χριστούγεννα και όχι μόνο στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ιωάννη Πατσουμά

Ως είθισται για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ι.Πατσουμά έτσι και φέτος με το περάς του έτους 2012 οι μαθητές των μικρότερων τάξεων έκαναν τον παραδοσιακό τους «γύρο» διαφόρων διαμερισμάτων  του πρώην Δήμου Αρκαδίου τραγουδώντας παραδοσιακά Αγγλικά τραγούδια της εποχής και μοιράζοντας ζαχαρωτά στους περαστικούς .

Ξεχωριστή νότα στην φετινή περιήγηση για τους μαθητές αποτέλεσε η επίσκεψη στο «Μουσειακό Σχολειό Άμαντου» ένα μουσείο , σχολείο – σύντομα επισκέψιμο στο ευρύ κοινό – το οποίο αποτελεί παράδειγμα  για το τι μπορεί να κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση και το μεράκι των ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους .

Στο σχολειό της Αμνάτου  οι μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Ι. Πατσουμά περιηγηθήκαν στους εκθεσιακούς χώρους του «Μουσείου Σχολείου»  όπου ήρθαν σε επαφή με το δημοτικό  σχολείο του μεσοπόλεμου έως και τη δεκαετία του ‘70 και τα αντικείμενα του , έκατσαν στα θρανία της εποχής και παρακολούθησαν το αντίστοιχο «μάθημα» από τον εκπαιδευτικό Χάρη Στρατιδάκη  με τα βιβλία της εποχής εκείνης – συγκεκριμένα το αναγνωστικό της Β’ τάξης δημοτικού  από το μάθημα «Ήρθαν τα Χριστούγεννα και σιμά στ’αναμενο τζάκι …» .
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από το Ελληνικό  Σχολείο του παρελθόντος με τις άπειρες ελλείψεις σε υποδομές και υλικά , ένα Σχολειό όμως από το όποιο πέρασαν οι παλαιότερες γενιές , μορφώθηκαν με πενιχρά μέσα , σπούδασαν και σήμερα οδηγούν ελπιδοφόρα την Ελληνική κοινωνία στο μέλλον .

Οι μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Ι.Πατσουμά με τη σειρά τους τραγούδησαν ανά τμήμα παραδοσιακά Αγγλικά κάλαντα μέσα στην τάξη του σχολείου- που για πρώτη φορά ακούστηκαν Αγγλικά τραγούδια της εποχής  , άφησαν ευχητήριες κάρτες και ολοκλήρωσαν την εμπειρία αυτή με το θερμό καλωσόρισμα που τους απεύθυνε – ηχώντας το ξεχασμένο κουδούνι – καμπανάκι ο Γιώργος Κανακάκης εκπροσωπώντας τον πολιτιστικό σύλλογο Αμνάτου  και βασικός υπεύθυνος για τη λειτουργία και αναγέννηση  του Μουσειακού Σχολείου  μαζί με άλλους τοπικούς φορείς της ενότητας του πρώην Δήμου Αρκαδίου.

Την ίδια ημέρα επιδόθηκαν στους επιτυχόντες μαθητές των εξετάσεων
Cambridge , PTE & Palso του Μαΐου 2012  τα κορνιζωμένα πιστοποιητικά «πτυχία» τους με ευχές για πρόοδο και επιτυχίες και στην υπόλοιπη ακαδημαϊκή τους καριέρα .
Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ι.Πατσουμά εδώ και 17 χρόνια παρέχει στους μαθητές και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Αρκαδίου  σύγχρονη , ποιοτικά αναβαθμισμένη ξενόγλωσση εκπαίδευση με ήθος , σεμνότητα και σεβασμό .
Εκπαίδευση που βασίζεται τόσο στις γνώσεις για το αντικείμενο όσο και στην αγάπη για τα παιδιά και τη διδασκαλία .

*Ευχαριστούμε πολύ τους κ.κ. Χ. Στρατιδάκη & Γ. Κανακάκη για την πολύτιμη βοήθεια τους , την οικογένεια Πρεντακη “ The Yellow Train” , τους γονείς των μαθητών μας για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως τους ίδιους τους μαθητές μας για την επίδοση , συμμέτοχη και προοδευτικότητα που επιδεικνύουν σε όλες τις υποχρεώσεις τους

 

Comments are closed.